beats by dre cheap

znam ja nas

oni su ovce, oni su krdo. mi smo sve sami individualci. mi smo se krvavo morali boriti za tu svoju individualnost pred raznim najezdama krda. i šta sad? sad bismo se, kao, trebali i mi udružiti, napraviti neko svoje uslovno rečeno "krdo"? neumoljiva matematička činjenica je da nas jednostavno nema dovoljno da oformimo krdo. mi smo u vrh glave čopor. metafora mi je baš na mjestu, jer ako su oni ovce, mi moramo biti vukovi.

i jesmo. baš smo vukovi. nepovjerljivi prema svima, pa i drugim vukovima. naučili da budemo autsajderi, samotnjaci, mi ne znamo zajedno. zajedništvo nas automatski podsjeća na neki turbo-teferić, pa bježimo glavom bez obzira u svoju samoću i svoju slobodu. uvijek smo na distanci: pijemo kafe, palimo cigare i pametujemo, svak za sebe. svako od nas čuva tu svoju kap slobode u ovom moru porobljenih, prodavanih i kupovanih duša.

nije problem promijeniti njih - oni su ovce. problem je promijeniti nas, a ipak nas ne promijeniti, jer ako su oni ovce, mi moramo biti vukovi. ako od vukova napravite krdo, hoće li se vukovi pretvoriti u ovce? ili u rulju što će smazati ovce za doručak?

zora
http://zora.blogger.ba
08/12/2009 23:54