beats by dre cheap

blo(d)govornost

bljak, kakav grozan naslov.

ali uglavnom, ponekad me prođu trnci odgovornosti prema blogu, čak i na odmoru. dok sebi po ko zna koji put pričam sad već tradicionalnu julsko-avgustovsku bajku o tome kako ću se u septembru organizovati. samo da se organizujem, pa ću imati vremena za sve, neću više kasniti, život će imati ustaljen ritam, neću zaglavljivati, neću se svako jutro buditi umorna, postaću razumna, konačno shvatiti da je vrijeme konkretna dimenzija, da niko ni sekunde b(l)ogu nije ukrao, a kamoli dana (to je samo pjesnička sloboda).

sve je počelo nekad davno u ljeto '96. kad sam se zaoprave propušila, kad mi je noć prije prvi dan škole ostala još kutija i kad sam kao odlučila da ću se od sutra organizovati i uozbiljiti i baciti cigare. sutra sam si onako mamurna i sluđena od birokratije u prvoj gimnaziji kupila prvu šteku. ali za razliku od crvene kutije spržene noć prije, šteka je sadržavala 200 cigareta tzv. bijelog marlbora. ja i moji ublehaški kompromisi.

od tada svakog ljeta baš ovako nekako sjedim, gledam pučinu, pijuckam bevandu (jer jedino u dalmaciji nije blogohulno miješati vino i vodu) i sanjam kako ću si u septembru konačno organizovati život.

zora
http://zora.blogger.ba
15/07/2009 20:54